درحالیکه رقابتهای فضایی در منطقه و جهان شتاب گرفته، ایران هم در تدارک اجرای چهار مأموریت مهم فضایی در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ است؛ از پرتاب ماهواره سنجشی و مخابراتی گرفته تا استفاده از ماهوارهبر بومی.
از سالها قبل و زمانی که موشکهای دفاعی ایران از جمله در کلاس شهاب به دنیا معرفی شد، غربیها متوجه ظهور قدرت جدید موشکی در سطح منطقه و فرامنطقه شدند.
رسانه آمریکایی با شبههافکنی در پرتاب ماهواره ایرانی نور۳ مدعی شد: مقامات فیلمی از برخاستن یک موشک از یک پرتابگر متحرک منتشر کردند بدون اینکه بگویند پرتاب در کجا انجام شده است.
روزنامه آمریکایی والاستریتژرونال مینویسد: ایران و روسیه در حال تعمیق اتحاد دوجانبهیشان با غلات و پهپاد هستند؛ از صادرات گندم روسی به ایران تا صادرات پهپادهای ایرانی به روسیه.
رئیس سازمان فضایی سالاریه: تصاویر ارسالی از ماهواره خیام طی یک فرایند علمی نیاز به کالیبره شدن سنجندهها دارد. این فرایند ممکن است تا ۶ ماه طول بکشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه دولت برای خودکفایی در حوزه ماهوارههای سنجشی و پرتاب آن به لایه لئو (زیر ۵۰۰ کیلومتر) تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.
فناوری فضایی حوزه گسترده ای است که برخی کاربردهای آن در زندگی روزمره از دید مردم پنهان است این فناوری نه تنها در حوزه دفاعی بلکه در کشاورزی، هواشناسی، حفظ منابع آب و امنیت غذایی کاربرد دارد.
داده های ماهواره خیام در حوزه های کشاورزی، محیط زیست، بلایای طبیعی، اکتشافات معدنی، پایش منابع آبی، پایش تغییرات شهری کاربرد دارد.
اگر کاربرد ماهوارههای سنجش از راه دور را در ۱۰ مورد خلاصه کنیم، هفت مورد از آنها کاربردهای مهم غیرنظامی هستند.
تصاویری با کیفیت بالا از پرتاب ماهواره خیام توسط ماهواره بر سایوز.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: خط تولید مشترک ماهواره خیام را با کشور روسیه راه اندازی خواهیم کرد.
دکتر حدادپور عضو شورای عالی فضایی تشریح کرد.
پرتاب ماهواره خیام توسط ماهوارهبر سایوز از پایگاه فضایی بایکونور واکنش مقامهای ایالات متحده آمریکا را نیز به همراه داشت.
پرتاب ماهواره "خیام" توسط روسیه با موشک ماهوارهبر "سایوز" که ساعاتی پیش انجام شد، بازتاب خبری گستردهای در رسانههای اقصی نقاط جهان داشته است.
ماهواره ایرانی خیام در حال انتقال با بلوک انتقال مداری به مدار نهایی خود یعنی مدار ۵۰۰ کیلومتر است.