امروز نهم آذماه 1400 چهارمین سالگرد درگذشت مرحوم حبیبالله چایچیان «حسان» است. شاعری که چندین سال با اشعار پر محتوایی از جمله «امشب شهادت نامه عشاق امضا میشود/ فردا ز خون عاشقان، این دشت دریا میشود» و « آمدم ای شاه پناهم بده» اشک از دیدگان ما جاری کرده است.
مؤسسه شهرستان ادب در اولین فاطمیه(س) بدون مرحوم چایچیان مشهور به «حسان» طرح گرافیکی چهرهنگاری از او را منتشر کرد.
جدیدترین شماره ماهنامه خیمه با مطالب متنوعی از جمله یک مصاحبه منتشرنشده با مرحوم حبیبالله چایچیان روی دکههای مطبوعاتی آمد.
طی مراسمی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزیدگان پانزدهمین همایش سوختگان وصل تجلیل شدند.
یادبود شعرای آیینی کشور همراه با بزرگداشت استاد زنده یاد مرحوم چایچیان فردا 15 آذرماه در حرم مطهر رضوی برگزار می شود.
سعید حدادیان با بیان اینکه مرحوم حسان سوزدل داشت و اهل بکا بود، گفت: این شاعر اهلبیت(ع) هرگاه شعری را میخواند، با اشک همراه بود، او اهل اشک و بکا و سوزدل بود و باید دانست خمیرمایه این اشعارش با اشک عجین میشد.
محمدمهدی سیار با اشاره به سه ویژگی مرحوم چایچیان در شعر آئینی گفت: استاد حسان فرمی متناسب با ساحت رسانه امروز برای شعر ارائه کرد.
بخش قابل توجهی از اشعار زندهیاد حسان در وصف امیرالمؤمنین، علی(ع) است. مصاحبت با علمایی چون علامه امینی و انس با آثار بزرگان، شعر چایچیان را از نظر ادبی و محتوایی ممتاز کرده است.
مرحوم استاد حسان حق بزرگی بر گردن همه شاعران ولاییسرا و نیز مداحان عزیز دارد. هنوز هم جذبه اشعار مرحوم حسان در مداحیهای دوران دفاع مقدس، تازگی و طراوت خاص خود را در اذهان حفظ کرده است.
محمد مهدی عبدالهی از شاعران جوان کشورمان دو رباعی را به مرحوم حبیبالله چایچیان «حسان» تقدیم کرد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدزمانی با بیان اینکه مرحوم چایچیان ولایتمدار بود، به ذکر خاطرهای از شعرخوانی این شاعر در محضر رهبر انقلاب پرداخت.
شاعر و مداح اهلبیت(ع) گفت: آنچه مطرح بود ولایی بودن، نجابت و آقایی او بوده است. شعرش، شعر ولایی بود و برای اهل شعر، سرودههای قابل توجهی سروده بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت شاعر قرآن و عترت مرحوم آقای حبیبالله چایچیان را تسلیت گفتند.
صحبت کردن درباره مرحوم چایچیان در حد توان همچون من نیست چرا که هم از نظر قدرت معنوی و هم از نظر معلومات و دانش ادبی و دینی کوچکتر از آن هستم که درباره آن پیرغلام و شاعر پیشکسوت اهلبیت(ع) سخنی بگویم. اگر بخواهیم درباره اشعار او سخنی بگوییم همان بهتر است بگوییم او شاعری بود که علامه امینی(ره) بارها از اشعار پرمحتوا و با پشتوانه علمی و دینی وی تعریف و تمجید کرده بود.
حسان سالهای سال برای اهلبیت(ع) قلم زده و آثار ماندگاری مانند« آمدم ای شاه پناهم بده» را خلق کرده که همه ما هرگاه به زیارت سلطان علی ابن موسی الرضا(ع) میرویم یا مرغ دلمان هوای مشهد میکند و دلتنگ آقایمان میشویم زمزمه میکنیم و اشک میریزیم.
آیین رو نمایی از قطعات عاشورایی ماوا و نیز تجدید خاطره با پیرغلامان دستگاه حسینی(ع) فردا در سازمان اوج برگزار میشود.