در نهمین قسمت از برنامه تلویزیونی سوره، طاوسی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره دلایل جنگ و دلایل پذیرش صلح و معاهده ترک مخاصمه توسط امام حسن علیهالسلام سخن میگوید.
به مناسبت سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) نشست برخط با حضور حجت الاسلام مهدی طائب امروز 6 اردیبهشت ماه ازسوی مرکز نسرا یزد برگزار می شود.
نخستین نشست مردمی با عنوان «طوبای عشق» پیرامون واقعه صلح امام حسن (ع) تا واقعه عاشورا در سمنان برگزار میشود.
صُلحُالحَسَن(علیهالسّلام) از معدود آثار تحلیلی درباره زندگانی امام حسن(ع) است، این اثر به همّت حضرت آیتالله العظمی خامنهای به فارسی ترجمه و توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است.
«حاء. سین. نون» رمان سیدعلی شجاعی که به روایت زندگی امام حسن(ع) و صلح آن امام میپردازد، از سوی انتشارات کتاب نیستان تجدید چاپ شد.
رهبر معظم انقلاب میفرماید: گاهى زنده ماندن و زیستن و تلاش کردن در یک محیط، به مراتب مشکلتر از کشته شدن و شهید شدن و به لقاى خدا پیوستن است. امام حسن (ع) این مشکل را انتخاب کرد.
خود این صلح و شرایط امام حسن(ع) همهاش یک مکر الهی بود. یعنی اگر امام حسن میجنگید و در این جنگ کشته میشد معاویه میگفت من نکشتم، اصحابِ خودش کشتند. به عزاداری هم میپرداخت و بعد تمام اصحاب امیرالمؤمنین(ع) را تار و مار میکرد.
جنگ نظامی را امام حسن(ع) با آن دشمنی که قبلا باید افشا بشود و سپس با آن مبارزه بشود متوقف کرد تا جنگ سیاسی، جنگ فرهنگی و ... خود را با او شروع بکند.
مهدی سلحشور در ششمین شب محرم به ماجرای صلح امام حسن(ع) و قیام امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: برای این که میخواهید باب مذاکره با دشمن را باز کنید، تاریخ را تحریف نکنید.
کتابخانه شهید جهانآرا همزمان با فرارسیدن میلاد با سعادت امام حسن مجتبی(ع) مسابقه کتابخوانی «پرشکوهترین نرمش قهرمانانهی تاریخ» را برگزار میکند.