ترتیل صفحه ۱۵۱ سوره مبارکه اعراف(جزء هشتم)
خدا همه چیز را مىداند و اصولا در همه جا حاضر و ناظر است، با این حال چه نیازى به سوال دارد که انبیاء و امتها را عموما و بدون استثناء مورد بازپرسى قرار میدهد؟!
واکاوی ابعاد نامه رهبر انقلاب و شخصیت ایشان به جوانان خارجی در چارچوب مفهوم انقلابی وظیفه کنونی نخبگان است.
از امام صادق(ع) پرسیدند: چرا خداوند تمام بندگانش را مطیع و موحد نیافرید؟ حضرت فرمودند: اگر چنین مىشد، دیگر ثواب و عقاب معنا نداشت، زیرا آنان مجبور بودند و اختیارى نداشتند، اما خداوند انسان را مختار آفریده است.
در چندین آیه از قرآن با تعبیرهاى مختلفى «ستمکارترین مردم» معرفى شدهاند، ولى صفاتى که براى آنها بیان شده، همه به یک ریشه باز مىگردد و آن شرک و بتپرستى و تکذیب آیات پروردگار است.
محقق، مفسر و پژوهشگر قرآنی گفت: کسی که قیامت را باور دارد، تا روز مرگ در حال اصلاح خودش، فکرش، عملش و اخلاقش است؛ قیامت حقیقت است و خداوند در 114 کتاب و توسط 124 هزار پیغمبر و 12 امام، خبر آن را داده است.
زن و شوهر از خدا میخواهند که فرزند شایستهای داشته باشند. اما چون فرزندشان به دنیا میآید، بتها را در پدید آمدن و نگهداری فرزندشان دخالت میدهند و بدینسان مشرک میشوند. روشن است که منظور این آیهها مشرکان هستند، نه آدم و حوا.
خداوند «ابلیس» را به خاطر سرکشى و طغیانگرى مؤاخذه کر و او در پاسخ به یک عذر ناموجه متوسل شد و گفت: «من از او بهترم، به دلیل این که مرا از آتش آفریدهاى و او را از خاک و گِل»!
امام علی(ع) فرمودند: «برترین ذکرها قرآن است، که به وسیله آن سینهها گشوده شود، درونها روشنی گیرد».
امام علی(ع) فرمودند: «برترین ذکر، قرآن است که به وسیله آن سینهها گشوده و پوشیدهها روشن شود».
امام صادق(ع) فرمودند: «هر جوان مؤمنی که قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خونش آمیخته شود».
پیامبر اعظم(ص) فرمودند: «این قرآن میهمانی ویژه خداوند است پس تا آنجا که توان دارید از این ضیافت بهره ببرید».
امام صادق(ع) فرمودند: «هرکس قرآن را از روی آن بخواند از بینایی خود بهرهمند میشود و موجب کاهش عذاب پدر و مادرش میشود، هر چند کافر باشند».
پیامبر اعظم(ص) فرمودند: «هر که آیهای از کتاب خدا را به دیگری بیاموزد، پاداش آن آیه، تا زمانی که خوانده میشود به او نیز میرسد».
پیامبر اعظم(ص) فرمودند: «خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید».
مهمترین نشانه مومنین این است که وقتی یاد خدا میافتند دلشان تکان میخورد؛ اگر وقت گناه یاد گناه بودیم و دلمان تکان نخورد، یعنی ایمان نداریم.
امام علی(ع) فرمودند: «هر کس که سخن خدا را راهنمای خود بگیرد، به استوارترین راهها هدایت میشود».
امام علی(ع) فرمودند: «حق فرزند بر پدر این است که: او را نام نیکو نهد، به خوبی تربیت کند و به او قرآن بیاموزد».
پیامبر اعظم(ص) فرمودند: «قاری قرآن و گوشکننده آن در پاداش مساوی هستند».
از وصایای پیامبراکرم(ص) به حضرت علی (ع) این است که: «یا علی! برتو باد که در همه حال قرآن تلاوت کنی».