استاد دانشگاه تهران گفت: از دیدگاه صدرا، شریعت یعنی قوانین و احکام الهی که اینها ظاهر است. نبوت مثل روح برای شریعت است و این احکام، قائم به وجود پیامبر است. شریعت نیز روح سیاست است. اگر سیاست روح نداشته باشد، از هم متلاشی میشود.
رئیس حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: اندیشه دینی میتواند در گزارههای علمی دخالت کند، به همین منظور برای دستیابی به علوم انسانی و اسلامی نیاز به تحولات، تطورات و تعمقات در حوزه علوم اسلامی است.
حجتالاسلام پارسانیا شکلگیری شبکه ملی اساتیدرا از اهداف طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی برشمرد و افزود: شکلگیری این شبکه علمی در هر یک از رشتههای علوم انسانی، به تجمیع ظرفیت نخبگان این رشته در راستای جهتدهی بومی و اسلامی به علوم انسانی منجر میشود.
پژوهشگر فلسفه هنر دینی ریشهیابی تاریخی علوم انسانی جدید راضروری دانست وگفت: تصور اینکه علوم انسانی در گذشته ریشهای نداشته و یا در هیچ کجای دنیا یا کشور خودمان طرح نشده، از اساس اشتباه است.
رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه با تأکید بر ضرورت نظاممند کردن رویکرد حداکثری به دین، گفت: باید بتوانیم دین حداکثری را نظاممند کنیم تا هر اتفاقی در جامعه میافتد درباره آن نظر دهد.
رجبی دوانی ثروتاندوزی، مصرفگرایی، لذتجویی و شهرتپرستی را مصداق روح مدرنیته برشمرد و گفت: مدرنیته نه تنها با شدت و ضعف در کل جهان حاکم شده، بلکه امروز در علم و علوم انسانی جلوه کرده است.
حجت الاسلام پارسانیا گفت: خودآگاهی بخشیدن به حوزه معرفتی در فراگیری دانش را ضروری دانست و بر لزوم بازاندیشی درباره معنای علوم انسانی و مفهوم علم تأکید کرد.
حجت الاسلام واعظی در نشست خبری سومین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی گفت: تا وقتی چرخ دنده تولید علم به حرکت در نیاید شکوفایی علوم انسانی اسلامی اتفاق نمی افتد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه کسانی که غرب گزین هستند، در نهایت به غرب گراها نزدیک خواهند شد، گفت: این افراد تکنولوژی غرب را می آورند و به پیوست فرهنگی و تمدنی آن توجه ندارند.