شاید جالب باشد که بدانید اولین بار چه کسی «سیدعلی خامنهای» را در مسیری قرار داد که در نهایت تبدیل به «رهبر انقلاب اسلامی» شود. خودشان که این موضوع را مرهون سخنرانی کسی نمیدانند جز شهید سیدنواب صفوی.
حاج مهدی عراقی یکی از سرشناسترین نیروهای انقلاب که در زمان حضور امام خمینی در پاریس به عنوان محافط امام نیز فعالیت میکرد سرانجام زیر رگبار یوزی گروه فرقان شهید شد.
در ادامه ی سلسله جلسات «شب نشینی بچه محلا» در هیأت رایه الهدی مشهد نشستی با موضوع واقعیت هایی درباره فدائیان اسلام عصر امروز 11 اسفندماه برگزار می گردد.
یادواره روحانی شهید حجتالاسلام سید مجتبی نواب صفوی و یارانش با همکاری ستاد یادواره شهدای فدائیان اسلام در حرم مطهر کریمه اهلبیت(ع) برگزار خواهد شد.
ویژه برنامه «عصر خاطره» به مناسبت سالگرد شهدای فدائیان اسلام همراه با سخنرانی حاج حسین یکتا پنج شنبه ۲۶ دی ماه در قم برگزار می شود.
جمعیت فدائیان اسلام یکی از پدیدههای منحصر به فرد در تاریخ مبارزات مردم ایران بود که با ایستادگی در برابر هجمه فرهنگی دشمن، ظهور کرد و جمعی از جوانان مخلص و فداکار را متشکل کرد. هدف این گروه اجرای احکام اسلام بود که در مقاطع مختلف تاریخ، به اشکال متفاوت بروز کرد. شهید سید محم دواحدی یکی از اعضای فعال این گروه بود که در سال 1334 و در محیطی آکنده از اختناق و سانسور، به ثبت فعالیتهای این گروه پرداخت.
به مناسبت سالروز شهادت مجاهد و مبارز عالیقدر شهید سید مجتبی نواب صفوی و شهدای فدائیان اسلام همایشی با سخنرانی حجت الاسلام حسن ملک محمدی جمعه ۲۸ دی ماه در مسجد حضرت ولی عصر(عج) سمنان برگزار می شود.
به گفته حاجمهدی عراقی، مظفر ذوالقدر از یاران قدیمی و شاگردان نواب نبود و دو ـ سه ماه آخر با شور و شعف خاصی خود را به سید رسانده بود. او عامل نفوذی تیمور بختیار در فدائیان بود.
شهید عراقی، آن چریک پیر و سرباز قدیمی امام، نسبت به کسانی که حقوقشان پایمال شده بود و یا به مردم فرودست جامعه، توجه ویژهای داشت و میکوشید به آنها کمک کند. در دوره مدیریت حاج مهدی در بنیاد مستضعفان، شاید برای نیمی از کسانی که خانه نداشتند، با وام های دراز مدت، مسکن فراهم شد.
نخستین جشنواره بزرگ قرآنی «فدائیان اسلام» بهمناسبت نکوداشت شهید نواب صفوی و شهدای گرانقدر فدائیان اسلام از شب گذشته ۶ اسفندماه در استان سیستان و بلوچستان آغاز و تا دهم اسفندماه ادامه می یابد.
کارگردان مستند «نواب» گفت: این مستند نوعی پرتره است از شهید سید مجتبی میرلوحی که به نواب صفوی معروف است. در آن سعی شده است تا در کنار معرفی شخصیت نواب شروع و پایان فدائیان اسلام و بررسی عملکرد آنها نیز در روایت این مستند گنجانده شود.
کتاب خاطرات سید هادی خسروشاهی درباره شهید نواب صفوی به تبیین دیدگاههای شهید نواب صفوی درباره حکومت اسلامی، فعالیت های کسروی و کودتای 28مرداد می پردازد.
مدیر مرکز مستند سفیر درباره مستند «آقای نخست وزیر» گفت: برخی طرفداران مصدق معتقدند نقش او در ملی شدن نفت باید پررنگتر به نمایش میگذاشتیم و فدائیان اسلام را تروریست معرفی میکردیم!
مستند «آقای نخستوزیر» در ۲۵ نوبت اکران در گروه سینماهای هنر و تجربه به نمایش درمیآید.
کارگردان مستند «نواب صفوی» گفت: با به پایان رسیدن فرآیند تولید این مستند اصلاحات نهایی کار در حال انجام شدن است.
این تاریخ پژوه و کارشناس تاریخ معاصر گفت: نماد نهضت ملی را شخص آقای مصدق نمی دانم. معتقد هستم که نهضت ملی از اقلیت مجلس پانزدهم شروع شد و آقای دکتر مصدق بر موج مبارزات آنها سوار شد و از بازنشستگی سیاسی خارج شد.
برنامه «شبهای تاریخ» نقش فداییان اسلام در مبارزات را بعد از شهریور 20 ماه، بررسی میكند.