مدیر گروه حکمت و هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: ما فقط دچار فربهی مناسک نیستیم بلکه دچار فربهی مطالعات مناسکی هم هستیم. یک ادبیات گلدرشتی شکل گرفته است که مناسک را در چارچوب خاصی تحلیل میکند و کلیشههایی تولید کرده است که پیش از وقوع حادثه، آمادهاند تا حادثه را تحلیل کنند.
مدیر گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم گفت: هویت و انسجام اجتماعی اگر به اندیشه امام نسبت داده شود، میتواند روح کلی سیاست های فرهنگی اجتماعی ما را تغییر دهد.
جامعه شناس و استاد دانشگاه گفت: آنچه آوینی نویدش را سال ها پیش میداد امروز به مدد انفجار بیش از پیش اطلاعات برای ما ملموس تر شده است.
بازخوانی مقاله «انفجار اطلاعات» از شهید آوینی پس از سیسال با عنوان «در دامنه آتشفشان» روز چهارشنبه برگزار میشود.
محفل چهل و دوم عصرنشینی هنر و اندیشه «دیدار»با نگاهی به برنامه تلویزیونی «حسینیه معلی»؛ به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، دوشنبه هفتم شهریور در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار میشود.
نشست چهارم از سلسله نشستهای «مسأله شهر؛ گفتگوهای انتقادی مدیریت شهری و علومانسانی در باب شهر» با موضوع «روایت معمارانه حج؛ تأملی در ایجاد مکان مقدس»؛ برگزار میشود.
محفل سی و هفتم عصرنشینی هنر و اندیشه دیدار دوشنبه ۱۶ خرداد ماه با موضوع بررسی سرود سلام فرمانده برگزار شد.
نشست برخط «حماسهسرایی در سرای حماسه» با نگاهی به نقاشی سراسرنمای «خرمشهر» اثر ناصر پلنگی، در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار میشود.
پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در دوره ای تحت عنوان درسگفتارهای ” تدبر در قرآن با رویکرد آفرینش اثر هنری” علاوه بر آشنایی با روشهای تدبر راهکارهای متناسب انتقال دستاوردهای تدبری به فرآیند آفرینش اثر هنری را بررسی میکنند.
نشست «مرتضی و ما»؛ به بهانه سالگرد شهادت شهید مرتضی آوینی امروز دوشنبه ۲۲ فروردین در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار میشود.
کتاب «دهکده و کدخداهایش» با ترجمه دکتر محسن بدره و به همت گروه مطالعات رسانه پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد.
دوازدهمین گردهمآیی اصحاب علومانسانی، اجتماعی و فرهنگی انقلاب اسلامی؛ با موضوع «حکمرانی هنر و رسانه»، یکشنبه اول اسفندماه در سرای شهید آوینی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میشود.
درسگفتار”روندها و نمودهای عرفی شدن در ایران” به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میشود.
همایش ملی «انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده» به همت دانشگاه جامع امام حسین(ع) و با مشارکت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار میشود.
سی و سومین محفل عصر نشینی هنر و اندیشه دیدار در نشستی بر خط با موضوع «نسبت مردم با جشنواره عمار» در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار شد.
با نگاهی به مجموعه تیزر «برو تا زنده بمونی»؛ محفل سی و دوم عصرنشینی هنر و اندیشه «دیدار» برگزار میشود.
نشست «نوسازی نشان؛ الزامات و اقتضائات» با حضور علی حیاتی، مدیر کارگاه سهدرچهار، پوریا اسراری، از مجریان بازطراحی هویت بصری فارس، صادق جمالی و محمدجواد حسنلو به عنوان منتقد در حوزه هنری برگزار شد.
سجاد صفارهرندی به عنوان مدیر جدید پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری معرفی شد.
شهره بهرامی ایدهپرداز و عکاس کتاب «به سفارش مادرم»عنوان کرد: به هر میزانی که شما به آدمهای آن مسیر نزدیک شوید میفهمید که چقدر پیچیدگی در عین سادگی وجود دارد. واقعاً سخت است که این پیچیدگی را بخواهیم با مدیای عکاسی، تصویر کنیم.
نشست «اربعین در قاب عکاسی» با نگاهی به کتاب مجموعه عکس «به سفارش مادرم»، یکشنبه ۲۸ شهریور-ماه ساعت ۱۷ در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار می شود.