مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان خبر داد: همزمان با برپایی نمایشگاه «خورشید شب» یکی از قدیمیترین عَلمهای عزاداری ایران، مربوط به دوره صفوی رونمایی میشود.
«وحی بر توفان»، شامل آثار مقبل اصفهانی به تصحیح امیرحسین مدرس توسط سوره مهر منتشر شد؛ کتابی که به معرفی پایهگذار شیوه نوین مرثیهسرایی در عصر صفوی میپردازد.
سه مداح سرشناس ایرانی شبهای ۲۳ تا ۲۵ محرم را در حسینیهای در شهر بصره عراق به روضهخوانی و مدیحهسرایی پرداختند، این مراسم بازتابهای گسترده و متفاوتی در فضای رسانهای دنیا داشت.
یک پژوهشگر شعر عاشورایی گفت: شعر عاشورایی دارای چهار رکن است؛ پیام، حماسه، سوگ، حب و یا عشق از جمله ارکان شعر عاشورایی محسوب میشود.
کتاب «من میگویم شما بگریید» مجموعهای از مرثیههای عاشورایی است که علیرضا قزوه جمعآوری کرده است.
مداح حریم اهلبیت(ع) در بیان برخی ویژگیهای اشعار استاد سازگار گفت: به جرأت میتوان گفت دو برابر اشعاری که از سازگار شنیدیم، اشعار تبرائی است. استاد سازگار هموزن محتشم از این دست اشعار دارد.
نویسنده آثاری همچون «چارپاره»، «ریحان هایی که مادرم دوست داشت» و «گندم و بلدرچین» معتقد است: «هرچه وقایعنگاران جنگ به خود حادثه نزدیکتر باشند، گزارشهای آنها قابل اعتناتر است. اما یک داستان نویس یا فیلمساز باید از همین اثار واقعی الهام بگیرد.»
خانه مستند انقلاب اسلامی، در تازهترین اثر خود سراغ اشعار ماندگار محتشم کاشانی رفته است و در آن تلاش کرده است با مرور آثار محتشم کاشانی، به علل ماندگاری ترکیب بند مشهور وی در رثای امام حسین(ع) بپردازد.
برقعی گفت: پیشنهادم به همه عزیزانی که شعر میگویند این است که شعرشان را با صدای خودشان ضبط کنند و در فضای مجازی منتشر کنند تا مخاطبین با صدای خود شاعر هم آشنا بشوند.
قالب تاثیرگذار شعر تاکنون در هرچه محکمتر شدن ارتباط عاطفی میان مردم و واقعه عاشورا نقش بسزایی را ایفا کرده است.
ماشاءالله عابدی گفت: یکی از توصیه های رهبر انقلاب این بود که همه بخشهای محافل و مجالس عزاداری باید پیام داشته باشد. حتی شور هم باید پیام داشته باشد.
مجموعه مستند داستانی «میراث مرثیه» شخصیت های تاثیرگذار تاریخ عزاداری مردم ایران را با روایت هنرمندان در ۱۵ قسمت معرفی می کند.
شکارسری در شب شعر«یاد یار و دیار»، گفت: شعر دینی ، جانبدارانه و محتواگراست. برای مثال نمیتوان درباره عاشورا گفت بدون اینکه اسامی خاصی چون کربلا و نینوا وجود نداشته و به عنصر تشنگی اشاره نشده باشد.
«محتشم نامه» اثر«مهدی امین فروغی» تازهترین کتاب دفتر نشر فرهنگ اسلامی گزیدهای از ترکیببندهای عاشورایی را در استقبال از ترکیب بند «محتشم کاشانی» به مخاطبان ارایه کرده است.
علی موسوی گرمارودی معتقد است: ترکیببند عاشورایی محتشم کاشانی همان کارنامه پرافتخار حیات ادبیات آیینی ماست.