سال ۱۳۵۰ شمسی که پهلوی دوم «گرانترین جشن تاریخ» را در ایران برپا کرد و بهقول پیشخدمتهای خارجی مراسم، بودجه ۲ سال سوئیس را در ۲ روز خرج کرد در روستاهای ایران چه خبر بود؟ به گزارش یک آمریکایی، کودکان از گرسنگی علفخواری میکردند.
۱۰ آبان سال ۱۳۰۲ شمسی، وزارت خارجه ایران نامهای برای دولت نوشت و ایجاد کمیسیونی برای بررسی پدیده «پانتُرکیسم» و مقابله با آن را ضروری دانست. موضوع چه بود و چه خطری آشکار شده بود و پانترکیسم عاقبت در ایران چه کرد؟
۳ مرداد سال ۱۳۴۳ شمسی لایحهای در مجلس سنا دوره پهلوی تصویب شد که تاریخساز شد؛ حق کاپیتولاسیون برای آمریکاییها. در آن روزگار چنین امتیازاتی برای آمریکاییها عادی بود.
۲۴ دی سال ۱۳۵۷ شمسی «شاپور بختیار» آخرین نخستوزیر پهلوی دستور انحلال «ساواک» را داد. او اصلا نفهمیده بود چه خبر است؛ ۱۷ بهمن انحلال ساواک در مجلس تأیید شد و ۲۲ بهمن دیگر نه ساواک مانده بود، نه...
در این نوشته، از آنجا که پهلوی در ادامه قاجاریه و به صورت مشخص نهضت مشروطه شکل گرفته است، سعی شده تا با سنجه مهمترین آرمانهای این نهضت، نگاهی اجمالی به دوران پهلوی داشته باشد. به واسطه برخی تفاوتها، میان پهلوی اول و دوم تفاوتهایی قائل شده است و لذا نسبت هرکدام از آرمانها با واقعیتهای این دوران مورد اشاره قرار گرفت.
«گلهای کاغذی» از جهات ساختاری و فنی داستان به نسبت کاملی است. روایت صمیمی اثر، جزئینگری و لحظه پردازی، نثر روان و گفتوگوهای قوی کتاب را خواندنی ساخته است.