کشاورزان پر تلاش گیلانی با فرارسیدن نیمه فصل بهار، شالیزاری خود را نشا میکنند تا پس از چند ماه برنج حاصل دسترنجشان را برداشت کنند. گیلان بیش از ۲۳۸ هزار سطح زیرکشت برنج دارد.
همزمان با بهار، شالیزارهای گیلان شاهد حضور زنان و مردان است، نشاء یکی از نخستین مراحل کشت برنج است که بعد از خزانه گیری انجام میشود. گیلان با ۲۳۸ هزارهکتار اراضی کشت برنج رتبه دوم تولید کشور را دارد.
هر ساله از اواخر فروردین برنج کاران مازندرانی کار و فعالیت خود را از سر میگیرند و شالیزارها را آماده نشا کاری میکنند. با توجه به شیوع ویروس کرونا نشا کاری چند هفتهای به تعویق افتاده بود.
با فرارسیدن فصل بهار، زمان کشت و کار در مازندران آغاز میشود و کشاورزان عزم خود را برای کشت محصول استراتژیک برنج جزم میکنند. استان مازندران جزو رتبههای نخست در میان استانها در تولید برنج میباشد.