ماهواره ایرانی خیام ساعت 10 و 22 دقیقه از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان پرتاب شد. یکی از سوالاتی که درباره این ماهواره مطرح است این است که چرا ماهواره ایرانی خیام توسط روسیه پرتاب شد؟
تصاویری از آمادهسازی و پرتاب ماهواره نور-۲ توسط ماهوارهبر قاصد را مشاهده می کنید.
علاوه بر تکرار موفقیت سپاه در پرتاب غافلگیرانه ماهواره، نور ۲ در مقایسه با ماهواره قبلی که توانست به مدار ۴۲۵ کیلومتری برسد، به مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین تزریق شده که نتیجه چشمگیری محسوب میشود.
رسانههای منطقهای و بینالمللی به طور ویژهای اقدام به بازنشر خبر پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور ۲ به فضا پرداختند.
بررسی اطلاعات دریافتی از ماهواره نور ۲ حاکی از عملکرد خیرهکننده ماهوارهبر بومی قاصد در این پرتاب فضایی است.
یک اندیشکده آمریکایی به این واقعیت اذعان کرد که طراحی موفقیتآمیز موشک فضایی قارهپیما قاصد توسط ایران قواعد بازی نظامی-سیاسی میان این کشور و آمریکا را به نفع ایران تغییر داد.
یک پایگاه تحلیلی آمریکایی مدعی شد موشکهای ایرانی در حال حاضر به خاک آمریکا نمیرسند اما این وضعیت به زودی دستخوش تغییر میشود. انفعال و عدم چارهاندیشی پنتاگون خاک آمریکا را به خطر خواهد انداخت.
ماهوارهبر قاصد که اولین ماهواره نظامی ایران را به مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین فرستاد، اولین موشک ۳ مرحلهای است که در کشور ساخته شده و در حوزه عملیاتی نیز به کار گرفته شده است.
یک اندیشکده انگلیسی با اشاره به پرتاب نخستین ماهواره نظامی ایران نوشت: توسعه برنامه موشکی از طریق آزمایش فضایی فرصتی نادر برای اعمال فشار بر آمریکا و بازیابی اهرم سیاسی در برابر آن است.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه اولین ماموریت ماهواره نور شناسایی است، گفت: ماهوارهای که دیروز پرتاب شد بخشی از یک پازلی بود.
صبح دیروز، اولین ماهواره جمهوری اسلامی ایران توسط سپاه پاسداران در مدار زمین قرار گرفت.
تاکتیک و اقدام سریع سپاه، سرویس های اطلاعاتی دشمنان را در یک شرایط آچمز شدید قرار داد به گونه ای که آنها هیچ اطلاعی از این پرتاب و فعالیت های مقدماتی نداشتند که شاهکار اطلاعاتی بسیار مهمی محسوب می شود
سپاه طی دهسال گذشته به دور از نمایشهای رسانهای با تشکیل فرماندهی فضایی در نیروی هوافضای سپاه مشغول تحقیق، توسعه و ایجاد ظرفیتهای گسترده فضایی به عنوان یک ضرورت بوده است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: این ماهوارهبر تفاوتی با کارهای گذشته دارد و آن هم این است که پیشران آن از نوع ترکیبی سوخت مایع و جامد است.
پرتاب موفق نخستین ماهواره نظامی ایران توسط سپاه ، این اقدام دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی برای ایران اسلامی خواهد بود.