آمار و ارقام آثار رسیده به دبیرخانه جایزه جلال در 16 سال گذشته در4 بخش رمان، داستان کوتاه، مستندنگاری و نقد ادبی نشان میدهد که بیشترین تولید مربوط به سالهای 89 تا 93 و کمترین تولیدات هم به سالهای 87، 95 و 97 برمیگردد.
اداره کنندگان جشن تئاتر و موسیقی حافظ با اهدای این جایزه به اصول بنیانگذار این جشن، علی معلم وفادار نماندهاند و مختصات تلاش کشور ترکیه برای نفوذ فرهنگی را نادیده گرفتهاند.
به مناسبت هشتم اردیبهشت زادروز سیمین دانشور، بخشی از زندگی این نویسنده ایرانی، که شاید کمتر شنیده باشید را با هم مرور میکنیم.
حجتالاسلام زائری در مراسم بزرگداشت جلال آل احمد گفت: دلبستگی ما به آل احمد نباید ما را به تعبد او بکشاند و اگر او امروز زنده بود خودش نیز در برخی کارهایش تجدید نظر میکرد.
مسائلی که آوینی مطرح کرده هنوز از مسائل ما است. او مسایل جدیدی را درحوزه تئوریک پیش روی مخاطبان قرار داد و سنگ بنای یک بازسازی تئوریک را گذاشت.
سیمین دانشور بعد از دیدار کانون نویسندگان با امام چنین روایت میکند من، حضرت خمینی رهبر انقلاب مردم ایران را کلمه الحق میدانم. مردی میدانم که با کلام و کتاب به میدان آمده و با چنین سلاحی بر چنان زرادخانه مستولی گردیده است.
ویژهبرنامه «ملکوت تکلم» به منظور گرامیداشت شاعر فقید احمد عزیزی برگزار شد و در آن محمود صلاحی از افتتاح «خانه ادبیات داستانی» در محل خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد خبر داد.
من کتاب سووشون را شاید در سالهای اول دههی پنجاه، یا آخر دههی چهل خریدم و شروع کردم خواندن.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران ساخت فیلم «یتیم خانه ایران» را اقدام شجاعانه ابوالقاسم طالبی عنوان کرد و گفت: این فیلم در یکصدمین سالگرد قحطی بزرگ ایران و مرگ حدود نیمی از جمعیت کشور هولوکاست واقعی را رقم زد، به نمایش گذاشته شده است.
هجدهم شهریورماه مصادف است با درگذشت نویسنده متعهد کشورمان، سید جلال آل احمد. به همین مناسبت حلقه وصل با انتشار پوستر «جلال آل احمد» گوشههایی از زندگی پر و پیچ وخم جلال را مرور میکند.