فرمانده سابق سازمان تروریستی سنتکام اعتراف کرد جنگ افغانستان شکستی برای چهار دولت آمریکا در دو دهه گذشته بوده است.
با گذشت یک سال از خروج غیرمسئولانه آمریکا و متحدانش از افغانستان بعد از دو دهه اشغال نظامی و جنگ دراین کشور، مردم افغانستان همچنان گرفتار در گرداب تبعات مخرب این جنگ، در حسرت آرامش و ثبات بسر می برند.
این روزها رسانههای جریان اصلی آمریکا «کشتار غیرنظامیان» در اوکراین را محکوم میکنند، اما آنچه «دلسوزی» آنها را غیرقابلباور میکند، مقایسه پوشش اخبار جنگهای خود آمریکا در همین رسانههاست.
انگلیس در دو دهه گذشته با اتخاذ سیاستهای تهاجمی و مداخلهگری و دست زدن به هر جنایتی در غرب آسیا، به دنبال احیای نفوذ و نقش استعماری خود در منطقه بوده است.
فرمانده پیشین لشکر ۳۰ و ۵۸ ذوالفقاربا بیان اینکه امنیت پایدار در مرزهای شرقی، غربی و جنوبی کشور، برقرار است، بر عبور نیروی زمینی ارتش از دروازه بازدارندگی برای کشور تأکید کرد.
یک روزنامه انگلیسی فاش کرد که وزارت دفاع این کشور برای لاپوشانی بخشی از جنایات جنگی سربازان انگلیسی در جریان حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی، میلیونها پوند غرامت پرداخت کرده است.
یکی از فرماندهان طالبان، رسانهها را برای بازرسی از مکانی دعوت کرد که آمریکا حملات مرگبارش را برنامه ریزی میکرد و زندانیان را شکنجه میداد؛ یک مکان سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا در افغانستان.
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا با اشاره به اینکه جنگ افغانستان یک شکست راهبردی بود گفت، طالبان به شروط توافق دوحه عمل نکرده است و همچنان گروهی تروریستی تلقی میشود.
بازداشت زندانیان بدون اتهام در زندان گوانتانامو در جریان حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان همچنان با واکنشهایی روبرو است.
عمران خان با اشاره به اینکه اکنون باید به طالبان فرصت داد تا وعدهایش را عملی کند، گفت: پاکستان بارها به مقامات آمریکایی هشدار داده بود که نمیتواند به اهداف خود در افغانستان برسد.
نخست وزیر پاکستان گفت: پاکستان به عنوان متحد آمریکا بارها هدف حملات پهپادی قرار گرفت و همزمان مشارکت در افغانستان نیز به ضرر ما تمام شد.
اسامه بنلادن پیروزی بزرگی در جنگ طولانیاش علیه آمریکا به دست آورد؛ اگرچه پس از مرگ. دوران پسا۱۱ سپتامبر در افغانستان آغاز شد و اکنون همانجا به پایان رسیده است؛ اما با شکستی تحقیرآمیز.
مسلماً جنگ افغانستان ارتباطی به حوادث ۱۱ سپتامبر نداشت، بلکه از قبل برنامهریزی شده بود؛ و احتمالاً ترور احمد شاه مسعود یکی از پیشزمینههای آن بود؛ اما مقاومت امروز در پنجشیر ماجرای دیگری دارد.
در دوران نوجوانی که بودند، ۵ سال رفته بودند افغانستان. به خانوادهشان اطلاع نداده بودند. بعد که رفته بودند تماس گرفته بودند و اطلاع داده بودند که رفتهاند افغانستان برای جنگ.