آوینی مینویسد: تا هنگامی که روشنفکران سخن میگویند و ما ساکتیم چیزی نیست اما وای از آن هنگام که ما هم بخواهیم چیزی بگوییم! فریاد میزنند که: آی! آزادی نیست به کسی اجازه حرف زدن نمیدهند این دیکتاتورها!
جلال آل احمد مینویسد: آدم غربزده شخصیت ندارد، چیزی است بی اصالت. خودش و خانهاش و حرفهایش بوی هیچ چیزی را نمیدهد. بیشتر نماینده همه چیز و همه کس است. ملغمهای است از انفراد بیشخصیت و شخصیت خالی از خصیصه.
پژوهشگر علوم اجتماعی گفت: مجازیزدگی امروزه وجه جدید غربزدگی است. چرا که دقیقاً در فضای پلتفرمی اینستاگرام یا توییتر چیزی که به مردم ما القا میشود حقارت و کوچکی ایران و بزرگنمایی هرچه بیشتر غرب و فرهنگ مدرن است.
سیدمرتضی آوینی معتقد است، ضعفهای خود ماست که زمینه غربزدگی را فراهم کرده است نه قدرت غرب. یکی از جدیترین مسائل او توجه به غربزدگی جدیدی بود که اوایل دهه 70 رشد کرده و درصدد گسترش است.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: ایرانیان در مواجهه با غرب به جای فهم دقیق پیشرفت و بومیسازی در کشور به ظواهر و تشبه به غربیان اکتفا کردند. اوج چنین رویکرد سطحی و نازلی را میتوان در قانون کشف حجاب رضاخانی دانست.
جلال آلاحمد در کتاب غربزدگیاش مینویسد: آدم غربزده هُرهُری مذهب است، به هیچ چیز اعتقاد ندارد. اما به هیچ چیز هم بیاعتقاد نیست. یک آدم التقاطی است. نان به نرخ روز خور است.
در کتاب «روشنفکر میهنی» آمده است: آلاحمد درباره دیدار با امام خمینی میگوید: به قم رفتم و در خانه ایشان کتاب «غربزدگی» خود را کنار دستشان دیدم. گفتم: شما هم این خزعبلات را میخوانید؟ با نگاهی به من پرسیدند: شما آقای آل احمد هستید؟
این کلیپ صحبت های ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه با زیر نویس دروغین در بسیاری از کانال ها منتشر شده و ایجاد سوال و ابهام در اذهان مخاطبین کرده است. این کلیپ مربوط به ۱ مارس است.
در مبانی برنامه چهارم نوشته شده بود که دنیا مانند یک ارکستر سمفونیک هست که رهبر آن آمریکاست!