در زمان جنگ قطعنامه های متعددی از سوی سازمان ملل صادر شد که بسیاری از آنها از سوی ایران پذیرفته نشدند، اما دلیل این عدم پذیرش چه بود؟
به بهانه روز ملی سینما و یکسالگی حوادث فتنهگون سال گذشته که با موضوع زن و حجاب کشور و جامعه را تحتالشعاع خود قرار داد و هزینههای بسیاری به کشور وارد ساخت، بد نیست به سیاستگذاری فرهنگی هنری ج.ا.ا و تجربه عملکرد آن نسبت به سینماگران کنشگر برای انقلاب اسلامی و منافع کشور و مردم نگاهی بیاندازیم.
برنامه «پیوست» با استناد به مدارک آرشیوی و ثبت شده، روایتگر مناسبتهای سرنوشتساز تاریخی خواهد بود.
ارتش بعث صدام ۴ روز پس از پذیرش قطعنامه توسط ایران، مجدداً تهاجم وسیعی به خاک ایران از جنوب انجام داد؛ همزمان ارتش تروریستی سازمان مجاهدین خلق نیز از غرب به ایران حملهور شد. حمله مجدد و ناگهانی رژیم بعث از ۳۱ تیر آغاز شد و تا ۲ مرداد به طول انجامید و در این مدت ۳۰ کیلومتر در خاک ایران پیشروی کردند.
هماهنگی و توافق دو ابرقدرت که پس از پایان جنگ جهانی دوم بیسابقه بود دو ویژگی مهم داشت که هر دو بر جنگ ایران و عراق و پایان آن تأثیر گذاشت: یکی دامنه گسترده گفتگوهای خلع سلاح و کنترل تسلیحات و دیگری حل و فصل درگیریهای محلی با اعاده نقش سازمان ملل متحد.
اگر شورای امنیت قاطعانه در آغاز تجاوز عراق، اعلام منازعه میکرد وتدابیر اجرایی لازم را بکار میبست، تحقیقاً جنگ به درازا نمیکشید. دلیل عمده ناکارآمدی شورای امنیت نیز نفوذ قدرتهای بزرگ در تصمیمگیریهای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل بوده است.
کتاب «جنگ و صلح» با موضوع قطعنامه ۵۹۸ و ابعاد مختلف آن در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رونمایی شد.
انتشار بمناسبت سالروز قطعنامه۵۹۸