کمتر از یک ماه مانده به برگزاری انتخابات لیبی، نقش آفرینی بازیگران خارجی برای تاثیرگذاری بر نتیجه این انتخابات از جمله بارزترین تحولات در این زمینه است.
رئیسجمهور آمریکا در نشستی خبری زمانی که قصد داشت درباره تصمیماتش در قبال سوریه صحبت کند، نام کشور لیبی را به زبان آورد.
درحالی قرار است، لیبی اواخر سال جاری میلادی شاهد برگزاری انتخابات سراسری باشد که «خلیفه حفتر» و پسرش تلاش میکنند، حمایت اسرائیل در این انتخابات را بدست آورند.
نیروهای واگنر از زمان وخیم شدن وضعیت نیروهای خلیفه حفتر در نبرد لیبی، به دعوت کشور امارات متحده عربی برای تقویت خطوط دفاعی ارتش ملی لیبی LNA وارد خاک این کشور شدند.
نه قوای رسمی ترکیه و مزدوران سوری و نه نیروهای واگنر روسی تا امروز هیچ نشانه ای از عزم به خروج از خاک لیبی نشان ندادند تا عملا دستورالعمل سازمان ملل در این خصوص بی نتیجه باقی بماند.
تحولات میدانی در لیبی و سوریه در حال گره خوردن به یکدیگر هستند و به نظر می رسد مسکو در تلاش است انتقام شکست های متوالی در لیبی را در استان ادلب سوریه از دولت ترکیه بگیرد.
نیروهای دولت وفاق ملی در ادامه عملیات علیه نیروهای حفتر موفق شدند مساحت 2 هزار و 600 کیلومتری را باز پس بگیرند و خود را به 13 کیلومتری شهر سرت برسانند.
در صورتی که اراده دولت وفاق و حامیانش بر ادامه پیشروی به سمت شرق باشد بندر نفتی راس لانوف که به نوعی شاهرگ اقتصادی دولت طبرق و خلیفه حفتر محسوب میشود میتواند هدف بعدی آنها برای ادامه نبرد باشد.
نیروهای دولت وفاق ملی پس از درگیری های سنگین با نیروهای ژنرال حفتر موفق شدند کنترل پایتخت را در دست گیرند و شمال غرب لیبی را به طور کامل پاکسازی کنند.
نیروهای دولت وفاق ملی روند پیروزی های میدانی را در محور شمال غرب لیبی حفظ کرده اند و با بازپس گیری مساحت بیش از ۶ هزار کیلومتر مربعی، ضربه مهلکی دیگری را به نیروهای تحت فرمان ژنرال حفتر وارد آوردند.
از آنجاییکه ارتش سابق لیبی کاربر این جنگنده روسی نبوده است، بلافاصله حدس و گمانهای گوناگون در خصوص مبدا ورود این جنگنده به خاک لیبی منتشر شد.
نیروهای دولت وفاق ملی که از سوی دولت ترکیه حمایت می شوند دومین پیروزی بزرگ میدانی خود را در ۲ ماه گذشته به دست آورند و با آزادسازی ۹۰ درصد استان «زواره» ضربه مهلکی را به سعودی ها وارد آورند
یکبار دیگر ثابت شد پول و آزادی در خرید تسلیحات نظامی نمیتواند به تنهایی برای ارتشهای بینظم و فاقد تجربه کشورهای حاشیه خلیج فارس پیروزی به ارمغان بیاورد.
در حالیکه نیروی هوایی امارات در سالهای اخیر مشغول پشتیبانی هوایی از نیروهای ژنرال حفتر است این دومین بار است که پهپادهای اماراتی به اشتباه توسط پدافند خودی سرنگون میشوند.
هم اکنون اوضاع نبرد در لیبی به مرحله سرنوشتساز و حتی پایانی خود نزدیک میشود.
از ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی و با شدت گرفتن درگیریها میان دو طرف در خاک لیبی به ناگاه اوضاع در خصوص مقابله با پهپادهای مهاجم ترک دگرگون شد.
نیروهای دولت وفاق ملی در جریان عملیات در شمال غرب استان «الزاویه» و شمال شرق استان «الزواره» موفق شدند جاده ساحلی «طرابلس - تونس» را به کنترل دربیاورند و یک پیروزی سرنوشت ساز را به دست بیاورند.
خط ارتباطی با تونس و انتقال زمینی تجهیزات و کمکهای این کشور و ترکیه از طریق این مسیر میتواند نقش مهمی در دفاع نیروهای GNA از پایتخت این کشور داشته باشد.
لیبی رتبه دهم کشورهای دارای ذخایر انرژی را در جهان دارد و دولت های خارجی با حمایت از طرف های درگیر در این کشور به دنبال تسلط بر این منابع هستند.
گفتنی است در نبردهای لیبی قوای نظامی امارات و مصر از نیروهای خلیفه حفتر و ترکیه و قطر از دولت وفاق ملی تحت رهبری فاسز السراج حمایت میکنند.