تصمیم اخیر سران نظامی سودان در لغو وضعیت اضطراری و آزادی بازداشت شدگان توجه تحلیلگران مسائل سودان و قاره آفریقا را به خود مشغول کرده است.
شورای حاکمیت سودان امروز، دوشنبه مقرر کرد نیروی ویژه برای مقابله با تروریسم برای مقابله با تهدیدات احتمالی ایجاد کند، این در سایه تنشها و اعتراضات مستمر در این کشور است.
سودان از زمانی که عبدالفتاح البرهان طی کودتایی، دولت مدنی را کنار زد، عرصه اعتراضات و بی ثباتی سیاسی است و در این میان می توان ردپای تل آویو، آمریکا و متحدان منطقه ای را در آن مشاهده کرد.
انجمن مشاغل سودان که از نهادهای ذی نفوذ و برجسته مخالف کودتا علیه دولت این کشور است، تاکید کرد که با شورای نظامی تحت فرماندهی البرهان که این کودتا را رهبری کرده است، وارد مذاکره نمیشود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی شدید از کودتای نظامی در سودان، خواستار بازگشت دولت غیرنظامی این کشور به قدرت و آزادی همه بازداشت شدگان شد.
ائتلاف «گروههای غیرنظامی» سودان خواستار ادامه اعتراضات و نافرمانیهای مدنی تا «سرنگونی کودتا» شد.
کودتا با چراغ سبز محور آمریکایی-صهیونیستی-عربی در سودان یادآور سناریوهای مشابه در این کشور است که طبق عادت تنها اوضاع مردم را وخیم تر می کند.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا اعلام کرد که عضویت و تمامی فعالیت های سودان در این نهاد به حال تعلیق درآمد.
فرودگاه شهر خارطوم نیز بعدازظهر امروز فعالیتهای خود را ازسرگرفت؛ اما وزرا و رهبران سیاسی این کشور هنوز در بازداشت هستند و فراخوانهای بینالمللی برای پایان یافتن بحران در سودان روبهافزایش است.
یک روزنامه لبنانی در خصوص تحولات اخیر سودان نوشت، دو سال و نیم کشمکش از زمان سرنگونی «عمر البشیر» به یک حکومت نظامی مورد حمایت کشورهای حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی منجر شد.
یک رسانه صهیونیستی چاپ تل آویو با انتشار یادداشتی خواستار حمایت این رژیم از کودتاگران در سودان شده است.
کودتاهای نظامی در جهان عرب از همان زمان استقلالشان به ویژه در عراق و سوریه اتفاق افتاده است.
وزارت اطلاعرسانی سودان از اعتصاب مدنی و سراسری کارکنان وزارتخانهها و نهادهای عمومی کشور در مخالفت با اقدامات ارتش در خصوص بازداشت نخستوزیر و اعضای هیئت دولت خبر داد.
وزارت خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیهای در واکنش به کودتا در سودان، بر حمایت از برقراری امنیت و ثبات در این کشور تأکید کرد.
در بحبوحه شیوع ویروس کرونا و سرگرم شدن جهان به مقابله با این ویروس، اخبار مربوط به عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر و دیدارهای محرمانه دو طرف بسیار زیاد شده است.
هواپیمایی که اخیرا در سودان به زمین نشست و رسانهها از فرود یک هواپیمای اسرائیلی خبر دادند، قصد نجات دلال رابطه مقام جدید سودانی با نخستوزیر رژیم صهیونیستی را داشته که به کرونا مبتلا شده بود.
ولیعهد سعودی به رئیس شورای حاکمیت سودان وعده داده است که ریاض تلاشهایش برای حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم را ادامه خواهد داد.
پیام جنبش جهاد اسلامی از طریق حملات موشکی این بود که انتقام هر شهید فلسطینی را از رژیم اشغالگر خواهد گرفت، این امر به خودی خود تحولی جدید در مسیر مقاومت ایجاد میکند.
دبیر کل حزب کنگره مردمی سودان گفت: عادی سازی روابط با اسرائیل، خواسته صهیونیستها برای فروپاشی کشور و طرح جدایی منطقه دارفور و شرق سودان و استیلاء بر دریای سرخ به نفع امارات را محقق می کند.
رژیم صهیونیستی طی سالهای اخیر علاوه بر ابزارهای سنتی فشار بر کشورهای آفریقایی، از نفوذ عربستان و امارات برای مجبور کردن این کشورها به عادی سازی روابط استفاده میکند.