ضریب جینی ۰.۳۶۱۴ در سال ۱۴۰۲، طبق اسناد و اطلاعات مقدماتی بانک مرکزی، پایینترین ضریب جینی (فاصله طبقاتی) در اقتصاد کشور بوده است.
کارنامه 2 ساله ابراهیم رئیسی و دولت وی را میتوان از زوایای مختلف ارزیابی کرد؛ مقایسه با کارکرد رئیسجمهور و دولت قبل، شعارها و وعدههای انتخاباتی، رضایت مردم، ارزیابی کارشناسان و آسیبها و موانع موجود.
ضریب جینی که شاخصی از نابرابری اقتصادی است در دولت گذشته افزایش یافت که نشان دهنده تشدید شکاف طبقاتی است اما دولت سیزدهم تنها طی حدود ۷ ماه توانست روند نابرابری اقتصادی را معکوس کند.
یکی از آثار تعرفهگذاری پلکانی که کمتر به آن توجه شده است، کاهش اختلاف طبقاتی در بهرهمندی از یارانه انرژی است که با جریمه پرمصرفها و رایگان کردن خانوادههای تحت پوشش محقق میشود.
دو پوست موز زیر پای حجاریان است. از یکسو برای فتنه اقتصادی نباید به قوت اقتصادی ایران اشاره کند. از سوی دیگر اما با جای گرفتن قدرت ایران در تعریف "هژمونی" که منبعث از قوت اقتصادی و نظامی است چه کند؟!
برخی رجال جریان سیاسی خاص با سخنان عوامانه و سیاستبازی موجب گمشدن راه حلها و خارج شدن آنها از دسترس مردم و حکومت میشوند. عمدی یا سهوی بودن این رفتار محل تأمل است.
شیطنت "حاکمیتی جلوه دادن دولت سیزدهم" کار کیست و چه اهدافی را دنبال میکند!؟
دولت روحانی در افزایش شکاف طبقاتی در کشور، عملکرد ضعیفتری از دولت رفسنجانی داشته است.
اصلاح طلبان به دلیل ابتلا به دگماتیسم و نیز دیکتاتوری حزبی نمی توانند ارتباط خوبی با بدنه حکومت و نظام اسلامی داشته باشند.
براساس بررسیهای مرکز پژوهش های مجلس، ضریب جینی و نسبت ده درصد ثروتمندترین به ده درصد فقیرترین جمعیت از سال 1392 تاکنون روندی صعودی داشته که نشاندهنده افزایش قابل توجه نابرابری و شکاف اجتماعی در این دوره زمانی است.
یک مقام سابق ستاد مبارزه با مواد مخدر در دفاع از پالرمو و CFT از این گفت که وزیر کشور را مجبور کردهاند تا سخنان خود درباره "پولهای کثیف" را پس بگیرد!
نوسان نرخ ارز در سال 97 و کاهش ارزش پول ملی باعث شد، علی رغم سیاستهای حمایتی دولت شاخص رفاه اجتماعی و شکاف طبقاتی افزایش یابد که این نشان از ناکارآمدی سیاستهای مسئولان است.
یک فعال اصلاحطلب تأکید کرده است که رقبا و مخالفان رئیسجمهور روحانی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری آینده کاندیدای رأیآور ندارند.
بر اساس گزارش مرکز آمار، شاخص ضریب جینی در سال ۱۳۹۷ به بدترین وضعیت خود در دهه ۹۰ رسید.
شکاف درآمدی در جامعه آمریکا بسیار عمیق شده است تا جایی که در برخی از پردرآمدترین شرکتهای آمریکایی برخی مدیران ۵۰۰۰ برابر کارکنانشان حقوق دریافت میکنند.