به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، سومین همایش ارکان و فعالین هیئتهای مذهبی استان یزد به همت جامعه ایمانی مشعر در سالن همایشهای سیدالشهدا برگزار شد.
رحیم آبفروش جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر در این همایش با اشاره به توانمندیها و ظرفیتهای عظیم هیئتهای مذهبی در برنامهریزی کار تشیکلاتی و ابتکارات آنها در انجام فعالیتهای مردمی و گروهی، یادآور شد: متأسفانه تاکنون دغدغه جدی تبدیل این تجربیات و اقدامات به اصول و قواعدی منسجم برای ارائه وجود نداشته است.
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر بابیان اینکه از طرفی عدهای در هیئتهای ما این تفکر را دارند که کارهای ما ساده است و ارزش ارائه دادن ندارد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که هیئتهای مذهبی ایران اسلامی بهعنوان یک تشکیلات گسترده و موفق مردمنهاد موردتوجه صاحبنظران این عرصه در دنیا قرار دارد و در برنامههای مختلفی که از سوی هیئتها ارائه میشود، جسارتها، خلاقت و نوآوریهایی وجود دارد که ارزشمند است.
این کارشناس فرهنگی با تأکید بر اینکه عوامل و کادر هیئتهای مذهبی باید ثبت و ضبط کردن اقدامات و تجربیات خود را جدی بگیرند، متذکر شد: آرشیو کردن در دنیا بهعنوان یک علم مطرح است که این مهم باید موردتوجه قرار بگیرد.
آبفروش در ادامه به توانمندیها و ظرفیتها پنهان و آشکار هیئتها مذهبی کشور اشاره کرد و افزود: با برنامهریزی هدفمند و منسجم میتوان از این ظرفیتها در راستای ارائه خدمات مختلف به مردم و کارآفرینی و فعالیتها اقتصادی بهره برد.
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر بابیان اینکه هیئتهای مذهبی با توجه به گستردگی و تنوع بخشهای هیئت از نیروهای توانمند مختلفی استفاده میکنند، اذعان کرد: چهبسا این نیروها پس از مدت در فعالیتها خود همچون طراحی، گرافیک، صحنهآرایی و ارائه خدمات صوتی و رسانهای و نورپردازی ماهر و باتجربه شوند؛ و این امکان وجود دارد که با ارائه این خدمات همکسب درآمد و کارآفرینی کرد و هم بخشی از هزینههای هیئت را تأمین کرد.
وی با اشاره به سایر ظرفیتها و ویژگیهای هیئتها به توانایی این مجموعههای مردمنهاد برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و بهرهگیری از سرمایههای خرد برای سرمایهگذاری در فعالیتهای تولیدی و... نیز اشاره کرد و بیان داشت: به این مهم نیز باید توجه کرد که ورود به عرصههای اقتصادی باید با دقت نظر بالا و برنامهریزی صحیح صورت بگیرد تا احتمال شکست به حداقل برسد و از طرفی اگر معضلی پیش آمد، هیئت دچار مشکل نشود، چراکه سرمایهی مالی هیئت باید در خدمت سرمایه معنوی باشد.
آبفروش از تربیت کادر کارآمد و انقلابی و معرفت افزایی بهعنوان اصلیترین رسالتهای هیئتهای مذهبی نام برد و اظهار داشت: همه فعالیتهای هیئتهای ما باید حول این محور باشد و جریان هیئتها باید جدی گرفته شود و نگاه به هیئت نیز باید وسیع و عالمانه باشد؛ این مهم از دغدغههای رهبر معظم انقلاب نیز است.
دستهبندی ایدههای برتر مردمی برای تأمین مالی هیئتها در کتاب «دست برتر»
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر در بخش دیگری از سخنان خود به انتشار کتاب «دست برتر» به همت دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر اشاره کرد و افزود: این کتاب به دنبال کمک به هیئتهای مذهبی برای یافتن طرح تأمین مالی مردمی است.
آبفروش با اشاره به برگزاری فراخوان ایدههای جذب کمکهای مالی هیئت و بررسی تجربه موفق هیئتها و پیمایش حدود 300 هیئت مذهبی، خاطرنشان کرد: این کتاب حاصل تلاش جمعی از هیئتها است و در پیوست آن نیز به برخی از ایدههای کارآفرینی هیئتها اشارهشده است.