به گزارش حلقه وصل، کمیته هماهنگی جریانهای شیعه عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» در بیانیهای حمله راکتی بامداد امروز (جمعه) به فرودگاه بغداد را محکوم کرده و آن را یک اقدام تروریستی مجرمانه توصیف کرد.
به نوشته وبگاه السومریه نیوز، در این بیانیه آمده است: «این حمله با هدف فتنهانگیزی و ایجاد بهانه و دامی برای دسیسهچینی علیه فرزندان وطن صورت گرفته است. از این رو چارچوب هماهنگی از تمامی گروهها میخواهد تا همبستگی داشته و در کنار یکدیگر از رویکرد طرد و قلدری دوری کنند و فرصت بر هم زدن امنیت و دستیازی به حاکمیت وطن را از دشمنان بگیرند.»
در این راستا، «ابو علی العسکری» مسئول امنیت گردانهای حزبالله عراق نیز در بیانیهای حمله به فرودگاه بغداد را کار افراد فاسد و کسانی دانست که در انتخابات عراق مرتکب تقلب شده و با این کار درصدد پیچیده کردن شرایط هستند. او از فرماندهان نهادهای امنیتی و دایره امنیتی الحشد الشعبی خواست تا «مزدورانی» که عامل حمله بوده و کسانی که پشت آنها پنهان شدهاند را شناسایی کنند.
ابو علی العسکری در ادامه حمله به نیروهای امنیتی در استانهای غربی عراق را کار برخی مقامات عالیرتبه در دولت فعلی عراق دانست و خواستار افشا و محاکمه آنها شد.
بیانیه نهاد اطلاعرسانی امنیتی عراق
در این راستا نهاد اطلاعرسانی «الاعلام الامنی» عراق (وابسته به دفتر نخستوزیری عراق) نیز در بیانیهای به توضیح حمله راکتی بامداد امروز به فرودگاه بغداد پرداخت. در این بیانیه آمده است که نهادهای امنیتی عراق به سرنخهای مهمی در خصوص این حمله دست یافتهاند که بر تروریستی بودن این حمله تأکید دارد. حملهای که به ادعای این بیانیه با هدف تضعیف تلاشهای دولت برای بازیابی نقش منطقهای عراق صورت گرفته است.
الاعلام الامنی افزود: «گروهکهای تروریستی غیر قانونی صبح امروز با شش راکت کاتیوشا تلاش داشتند تا امکانات کشور را هدف قرار دهند. راکتهای شلیک شده در پارکینگ هواپیماهای خطوط هوایی عراق فرود آمدند که موجب شد به دو هواپیما آسیب وارد شود.»
در این بیانیه همچنین ادعا شده است که این حمله با هدف تضعیف تلاشهای دولت برای بازیابی نقش منطقهای عراق و تضعیف تلاشهای خطوط هوایی برای توسعه خطوط حمل و نقل هوایی در منطقه و افزایش چالشهای آن صورت گرفته است.
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق نیز در واکنش به حمله راکتی امروز از گروهها و احزاب سیاسی خواست تا موضع خود را در محکومیت حمله راکتی به بغداد اعلام کنند. او این حمله را تلاشی برای تخریب وجهه عراق دانست و آن را تلاشی «تروریستی» برای ضربه به امنیت، امکانات، تعهدات و منافع عراق دانست.
به گفته الکاظمی، حمله راکتی به فرودگاه که نماد عراق خوانده شده، موجب شک و تردیدها در خصوص امنیت هوایی و داخلی این کشور میشود و تلاشهای سازمان هواپیمایی عراق را برای مجاب کردن شرکتهای هواپیمایی برای عبور از آسمان این کشور را ناکام میگذارد.
سید «عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در صفحه توئیتر خود ضمن محکوم کردن این حمله، خواستار تحقیقات فوری در این رابطه شد و نوشت که باید تحقیقات فوری در خصوص این حملاتی که زیر ساختهای کشور و مراکز مدنی را هدف قرار میدهد، انجام شود تا هرچه سریعتر عاملان این حملات که باعث ایجاد بیثباتی در عراق شدهاند، شناسایی شوند.
وی در پایان توئیت خود از نهادهای امنیتی عراق خواست که بر اقدامات اطلاعاتی خود برای ممانعت از بروز چنین اتفاقاتی که جان شهروندان و مراکز حیاتی کشور را هدف قرار میدهد، بیافزایند.