به گزارش حلقه وصل، علی محمد شیخی، هنرمند نقاش که اخیرا نمایشگاهی با عنوان «شفق فیروزهای» در حوزه هنری افتتاح کرد، درباره فرم اصلی نقاشیها و اهدافش از برگزاری چنین نمایشگاهی گفت: «شفق فیروزهای» ماحصل یکی از کارهای پژوهشیام بود که در قالب طبیعت پدید آمد، طبیعت با آن نگاه انتزاعی که نشات گرفته از رنگهای ایرانی اسلامی است ولی سعی کردم تمام رنگهایی که برای نقاشیهایم استفاده کردم، هم معنوی باشند و هم به مخاطبانم آرامش بدهد و در عین حال آثار ارائه شده با مردم احساس همدردی و هماهنگی داشته باشند. در مجموع آثاری که در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفته است هدفم این بود که مشخص باشد کار ایرانی است و با فرهنگ خودمان ارتباط دارد.
وی توضیح داد: در نمایشگاه «شفق فیروزهای» در مجموع حدود ۳۸ اثر ارائه شده است که اکثر آنها با اکریلیک کار شده و تنها چند اثر با رنگ روغن طراحی شده است که انشاءالله در فضای بعدی و نمایشگاه بعدی، کارها بازسازی خواهند شد و دوباره کار میشوند؛ چراکه من به عنوان یک هنرمند هیچوقت دوست نداشتم درجا بزنم و همیشه متفاوت بودن را میپسندم.
این نقاش متذکر شد: نمایشگاه «شفق فیروزهای» متعلق به همه مخاطبان با هر گروه سنی و هر دیدگاهی است. در واقع کار هنری حس نمیخواهد چراکه همهاش ذوق است. آثار این نمایشگاه به گونهای طراحی شده که از یک کودک هفت ساله تا مخاطب 70 ساله متوجه کارها شود و اگر اینطور نباشد دیگر اسمش هنر نیست. هنر باید به سادگی حس شود. به نظرم آرامش در هنر خیلی مهم است که با مخاطبان برقرار شود. من شخصا همیشه دوست داشتم به مخاطبانم امید و آرامش بدهم و این حس در کارهایم دیده شود.
شیخی در ادامه خطاب به مسئولان هنری و افراد ذیربط گفت: بارها به این نکته اشاره کردهام که متاسفانه عزیزان و مسئولان ما عنایت خاصی به هنرمندان ندارند و این خود هنرمندان هستند که هنر را زنده نگه داشتهاند و چراغ هنر را روشن نگه داشتهاند و این دیدگاه اصلا قابل قبول نیست و باعث ضررشان میشود. متاسفانه این موضوع ادامه دارد و حل شدنی هم نیست ولی در هر صورت اما امیدواریم روزی این نگاه تغییر کند؛ چراکه ما باید فرهنگ خودمان را به دنیا بشناسانیم ولی با این شرایط ممکن نیست.
* باید فجایع میانمار را در قالب هنر منعکس کنیم
این هنرمند نقاش درباره فجایع اخیر نسلکشی میانمار و اینکه نقش هنرمندان در دستیابی به صلح جهانی با تولید آثار هنری چیست و هنرمندان باید از چه دریچهای به این نوع فجایع نگاه کنند، توضیح داد: حس هنری ما هنرمندان، حس عواطف انسانی است. به عنوان مثال حتی اگر یک حیوان مقابل چشمانمان درد بکشد، دلمان به رحم میآید و آنقدر ناز و نوازش میکنیم تا بهبود یابد. من اکنون از این فجایع دردناک میانمار خیلی ناراحتم که اینگونه مسلمانان بی گناه را قتل عام میکنند.
شیخی تأکید کرد: هنرمند کارش همین است که احساس و عواطف داشته باشد و نسبت به وقایع اطرافش بیتفاوت نباشد، مسلما اینگونه اتفاقات تلخ، عواطف هنرمندان را بیش از سایر مردم جریحهدار میکند. در چنین شرایطی ما میتوانیم در قالب هنر به موضوع آنها بپردازیم و بیتفاوت سکوت نکنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر ما هنرمندان وارد سیاستها نشویم، مطمئناً میتوانیم بیشتر تاثیرگذار باشیم و مظلومیت مردم بی گناه را که در حقشان ظلم میشود، به تصویر بکشیم. به عنوان مثال در رابطه با شهادت شهید حججی آثاری که هنرمندان ما در توصیف ایشان داشتند بسیار سر و صدا کرد و دیده شد، پس این نشان میدهد که چقدر رفتار هنرمندان تاثیرگذار است اما شما بگویید سیاسیون در این زمینه چه کردند؟ هنرمندان خود در این اینگونه مسائل پرچمدار هستند.