حلقه وصل: اوضاع بلوچستان خوب نیست. چیزی شبیه روزهای ابتدایی سال 98 در بلوچستان درحال وقوع است. بارشهای بیسابقه و سیلآسا باریدن گرفته و حجم آب به حد قابلتوجهی بالا آمده است. تصاویر و فیلمهایی از بلوچستان روی خروجی رسانهها و صفحههای شخصی مردم بومی قرار گرفته است که دیدن ناتوانی در تغییر این وضعیت غمبار است.
کودک بلوچی با لهجه شیرینش از وضعیت نامطلوب و سخت سیل پیشآمده گلایه میکند و تنش از سرما میلرزد. زنان و مردانی که زمینهای کشاورزی و محصولاتشان را برآبرفته میبینند و با حسرت مثل ما که کیلومترها دورتر از آنها نشستهایم، فقط نظارهگر این فاجعه هستند. با این تفاوت که ما جای گرم و چای گرم و سقف مطمئن بالای سر داریم و آنها از بیم سیل به مناطق مرتفع رفتهاند و سوز سرما را با تمام وجودشان لمس میکنند.
از بدشانسی و بداقبالی این مردم هم که هرچه بنویسیم کم نوشتهایم، نه سلبریتیها برای آنها رگ گردن کلفت میکنند و نه جو رسانهای آنطور که باید بیانگر مشکلات آنهاست. در اوج مظلومیت هستند و نیمنگاهی هم به آسمان دارند تا خدا به دادشان برسد و دلشان به شنیدن صدای هلیکوپترهای امدادی گرم شود.
با این وجود مثل رویدادها و حوادث گذشته این گروههای جهادی مردمی هستند که به داد گرفتاران میرسند. یکی از این گروهها، جمعیت امام رضاییهاست که مسئولیت آن را حاج حسین یکتا برعهده دارد و «جام جم» در شماره امروز خود گفتگویی با وی انجام داده که در ادامه آمده است:
حاج حسین یکتا، جمعیت امام رضاییها را سه سال قبل و در زمان زلزله کرمانشاه و سرپلذهاب راهاندازی و این ماموریت را برایش تعریف کرد که در زمان بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله به کمک آسیبدیدگان بشتابند. حاجحسین یکتا برای جمعیت امام رضاییها، برنامهریزی دقیقی انجام داد و توانست با کمک دوستانش از سراسر کشور داوطلبانی را به این جمعیت دعوت کند. به گفته خودش در بانک داوطلبان این جمعیت همه طیف آدم حضور دارد از زن و مرد گرفته تا دانشجو و متخصص و خانهدار و کارگر و جوان و میانسال و ... این داوطلبان دستهبندی شده و در زمان بحران و حادثه بنا به تخصصی که دارند از آنها استفاده میشود.
یکتا درباره کمکرسانی جمعیت امامرضاییها به مردم آسیب دیده سیل سیستان و بلوچستان میگوید: پراکندگی مناطق آسیبدیده و این که راههای ارتباطی قطع شدهاست، امدادرسانی را سخت کرده است. الان در شرایط اورژانسی هستیم و باید کمکهای اولیه شامل پوشاک، غذا و وسایل گرمایشی را هر جور شده به مردم برسانیم و برایشان اسکان موقت دایر کنیم. وقتی شرایط بحرانی آرامتر شد، باید هر منطقه را بر اساس آسیبی که دیده دستهبندی کنیم و نیروهای داوطلب را بنا به تخصصی که دارند به آن منطقه بفرستیم. ما به مردم سیلزده سیستان و بلوچستان اطمینان میدهیم کنارشان خواهیم ماند. همان طور که کنار مردم زلزلهزده سر پل ذهاب ماندیم و 300 واحد مسکونی و هفت مدرسه برایشان ساختیم و برای سیلزدههای پلدختر هم 250 واحد مسکونی ساختهایم که به امید خدا شب عید تحویلشان میدهیم.
مسوول جمعیت امامرضاییها درباره همکاری این جمعیت با دیگر نهادهای خیریه و هلال احمر میگوید: در این چند سال تلاش کردهایم جوری برنامهریزی کنیم که در مناطق آسیبدیده از موازیکاری پرهیز شود و به همه مردم آسیبدیده که در مناطق مختلف هستند امدادرسانی شود و اینگونه نباشد افرادی که دسترسی به آنها آسان است، کمک دریافت کنند و آنهایی که در مناطق دورافتاده هستند به هیچ کمکی دسترسی نداشته باشند. سعیمان بر این است که کمکها را داوطلبان جمعیت امام رضاییها توزیع کنند؛ اما اگر خودمان دسترسی نداشته باشیم از هلال احمر کمک میگیریم. مثلا در همین سیل سیستان و بلوچستان که راههای ارتباطی به روستاها قطع شده و هلالاحمر با بالگرد به مردم امدادرسانی میکند و ما بخشی از کمکها را به هلال احمر میدهیم تا به این مردم برساند.
حاج آقا یکتا میگوید: داوطلبان جمعیت امامرضاییها تخصصهای مختلفی دارند و بخشی از آنها در حوزه سلامت تخصص دارند، ما در حوادث مختلف این داوطلبان را فراخوانی کرده و به مناطق مختلف میفرستیم تا آسیبدیدهها را درمان کنند. این را هم بگویم که ما به هیچ نهاد دولتی وابسته نیستیم و همه بودجه جمعیت از طریق کمکهای مردمی تامین میشود و ما از طریق کانالهای اطلاعرسانی جمعیت ریز مخارج و کمکرسانیها را به اعضا اطلاعرسانی میکنیم.