به گزارش حلقه وصل، محمدحسین نیرومند مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، با بیان اینکه من هیچگاه موافق کثرت جشنواره ها در کشور نیستم گفت: برخی از موضوعات مثل موضوع «مدافعان حرم» آنقدر بااهمیت هستند که می بایست نهادی متولی برگزاری این نوع جشنواره ها باشد. این درحالی است که با برگزاری جشنواره مدافعان حرم، علاوه بر اینکه فرصت مطبوعاتی برای گونه ایاز مستند که مرتبط با مدافعین حرم هستند فراهم میشود؛ سبب ترغیب فیلمسازانی خواهد شد که در پی ساخت آثاری در این زمینه هستند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید مستند با موضوعهایی همچون نشان دادن چهره گروههای تروریستی منطقه نظیر داعش و نمایش مقاومت مردم کشورهای اسلامی به لحاظ سرمایه، هزینه بر است و متفاوت تر از هنرهایی مثل گرافیک و نقاشی است باید «مجموعه ای» برای تولید این نوع کارها، وارد میدان شوند و من امیدوارم نهادهای مختلف فرهنگی از جمله خود ما (انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس) بتوانیم آثار مختلفی را برای این نوع جشنواره ها تولید کنیم. ضمن اینکه باید نهادهایی که بودجه ای برای تولید فیلم در اختیار دارند توجه بیشتری به چنین آثاری داشته باشند تا انشاالله در آینده نزدیک، شاهد تولیدات خوبی در این زمینه باشیم.
به گفته این مدیرفرهنگی، آثاری که در جشنواره مدافعان حرم تولید می شوند حتما باید برای تاثیرگذاری بیشتر بر جامعه به صورت وسیع تر در سطح کشور نمایش داده شوند.
نیرومند تصریح کرد: با وجودی که ما در حوزه تولید کالاهای فرهنگی، خوب عمل می کنیم اما متاسفانه هیچگاه این آثار به دست مخاطبین واقعی نمی رسند و این مشکلی است که ما نه تنها در حوزه سینما بلکه در حوزه کتاب و سایر کالاهای فرهنگی هم با آن روبرو هستیم. به عنوان مثال، در حالی که ما شاهد تولید فیلم هایی با موضوع دفاع مقدس و با هزینه های زیاد و زحمات فراوان هستیم اما این فیلم ها به هنگام نمایش، به درستی دیده نمی شوند و تنها تعداد محدودی از تماشاگران، مخاطبین این نوع آثار هستند.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با اشاره به سازمان صدا و سیما تاکید کرد: معتقدم تنها رسانه ای که نقش موثری در دیده شدن آثار جشنواره مدافعان حرم دارد «رسانه ملی» است و اگر این جریان به صدا و سیما وصل شود امکان بهره مندی مخاطب عام از تولیدات این جشنواره نیز فراهم خواهد شد وگرنه اختصاص یک سینما برای نمایش این آثار - اگر چه لازم است - اما کافی نیست و قدرت تبدیل شدن این جشنواره به جریان عام را ندارد. بنابراین ضروری است که رسانه ملی با قدرت به این موضوع ورود کند.
این هنرمند و مشاور سابق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: موضوع دیگری که می تواند آثار تولیدی جشنواره مدافعان حرم را به مخاطبین عام متصل کند و اکثریت جامعه را با این مساله درگیر نماید استفاده از «فضای مجازی» است چرا که این تکنولوژی، توانایی نمایش فیلم ها را در بُعد وسیع و بسیارگسترده دارد.
نیرومند در پایان ضمن تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره، از دغدغه مندان این حوزه خواست از فرصت پیش آمده برای تولید آثار در این زمینه غافل نشوند.
نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم به همت خبرگزاری فارس و با همکاری موسسه فرهنگی هنری کتیبه نوای فاطمی 5 خرداد ماه سال جاری در دو بخش مستند و نماهنگ برگزار میشود. فیلمسازان تا 31 فروردین ماه فرصت دارند تا آثار خود را با مراجعه به سایت www.modafeanfilmfest.ir ارسال کنند.